zondag 31 juli 2011

Vakantiefoto's dag 5

Vandaag gaan we naar Regensburg. Volgens de vrouw van Roberts werkgever zouden we vooral de Dom niet mogen missen. In ieder geval staat de complete oude stad op de werelderfgoedlijst van Unesco.

In Regensburg. Mooi uithangbord (en daar zijn er veel van in Duitsland).

Oude Romeinse poort. Toen we hier door heen gingen, kwamen we op een klein binenpleintje uit.


Het binnenpleintje.

Tegenover de Dom, net nadat we van het binnenpleintje af kwamen.

De buitenkant van de Dom.

De binnenkant van de Dom. Joline staat te kijken naar het kaarsje dat we voor opa Paul hebben aangestoken.
We lopen weer verder door de kleine Middeleeuwse straatjes en zien allerlei leuks.

Er zijn ook heel wat winkeltjes met de traditionele klederdracht, oftwel de Dirndl. Dit vond ik wel de mooiste!

Op een terrasje drinken we wat en Joline eet een Mickey Mouse. Natuurlijk speelt ze ook nog even met de fontein terwijl we aan het wachten zijn. We bellen dan ook nog even naar Woudenberg, tenslotte is het woensdag en zal het daar nu wel stil zijn!
Terwijl we op het terras zitten, zien we deze mevrouw met dit fototoestel. We vinden het eigenlijk een beetje een raar, hoekig ding, iets van d begin tijd van de fototoestellen. We grapppen al dat het een Oostblokmodel is. Later spreekt Robert deze vrouw aan over haar fototoestel. Blijkt het een supermodern überhip toestel te zijn om geavanceerde 3D-foto's te maken! Daar ging ons verhaal...

We lopen weer verder en zien nog weer allemaal mooi gebouwen.

Dit is zo'n beetje het andere eind van de oude stad. Vanaf hier gaan we weer teruglopen naar de Dom.

Nog even poseren bij een mooie fontein.

We komen nog bij een kerk die ze aan het verbouwen zijn. Wel kan je de toren op, dus Joline en Marieke wagen de klim, terwijl Robert en Tommie beneden blijven.
Uitzicht over de stad. We konden zelfs Tommie zien!

Joline op de toren, zelfs Robert kon dat zien!

 
Na de toren gingen we nog even winkelen in de Kaufhof. Joline kocht een electrische gitaar, terwijl Robert en Tommie (alweer) buiten zaten te wachten.

Hierna wilden we naar de auto, maar we zagen ineens de Donau nog stromen, dus nog even daar naar toe gelopen.
Toen we daarna echt naar de auto liepen, keek Marieke bij toeval een antiekwinkeltje in. Ze moest nog een keer goed kijken en ook aan Robert vragen of ze daar ècht een andere Kooikerhond zag. Ja dus, dus we gingen even met de eigenaar kletsen. Leuk, want Kooikers zijn onbekend in Duitlsand!

Na Regensburg gingen we met een omweg naar huis terug. De omweg leidde ons naar Walhalla, een in opdracht van (de gekke) Koning Ludwig I nagebouwde Griekse tempel. De buitenkant was gratis te bekijken, net als het uitzicht, want het staat hoog boven de Donauoever. De binnekant hoefde we niet zo nodig te zien.
 
Eenmaal weer in het huisje, begon er weer mist te ontstaan in het dal. Het blijft een mooi gezicht, die plukken wolk tussen de heuvels en de bossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten